Het grote "waarom verhaal".

De versie van Gerard

De versie van Hanny

 

De Versie van Gerard......


Waarom gaat iemand verhuizen naar Ierland?

Ik heb een goede baan, we hebben een mooi vrijstaand huis aan het water in een leuk dorp. Onze agenda staat vol met allerlei leuke dingen, En ik zit op de tennis en tafeltennis waar ik het erg naar mijn zin heb.
Maar......
Op mijn werk heb ik het steeds vaker niet naar mijn zin.
Onze agenda staat zo vol dat een weekend lekker samen niksen of samen spontaan ergens heen gaan er bijna niet meer in zit.
Bij de tafeltennis vereniging zit ik in het bestuur en in de activiteiten commissie wat in sommige tijden best veel werk is.
Als ik een de avond op de bank zit moet ik altijd nog wel iets doen. Ik moet mensen bellen voor de volgende dag voor te werken. Ik moet nog wat doen voor de vereniging of ik moet spelen.

Dus op een dag kwam ik thuis na een ontzettende k....dag op mijn werk. Ik ging maar achter mijn pc zitten (hier zit ik vrij regelmatig) en na wat surfen op de ierland pagina's ging ik eens kijken hoe duur de huizen waren in Ierland. Na nog meer surfen zag ik een B&B voor de prijs wat wij makkelijk voor ons huis zouden krijgen. Lekker ver weg van alles en samen een klein hotelletje runnen. Dat zou toch leuk zijn.

Ik belde direct Hanny op en vertelde haar dat ik een mooie manier had om wat meer rust te krijgen en dat we van al het geregel van ons werk af zouden zijn, ik zou die avond vertellen van mijn nog verse plan.
Ze reageerde nogal verbaast maar ze lachte me niet direct uit. We gingen samen op internet kijken en plannen waren gauw gesmeed. Maar na een paar dagen peinzen dachten we dat het nog niet eens zo een gek idee was. We hebben geen kinderen, dus de vrijheid is er wel.

Na nog een maand denken en veel erover praten waren we het erover eens....... Doen!

We zouden niet direct ons huis verkopen maar verhuren en in Ierland een huisje huren. Voor 600 euro per maand heb je al een leuke cottage. Ik zou vlug een baan zoeken in de bouw of op een kwekerij (het schijnt dat ze daar werk zat in hebben) en Hanny vind wel wat in een hotel of restaurant.

Als ik dit schrijf is het 7 maart en we gaan 11 maart naar de emigratie beurs en datzelfde weekend naar de Ierland beurs. Na dit weekend zouden een aantal vragen beantwoord worden en kunnen we het gaan vertellen op ons werk en aan onze familie, hoe zouden die reageren?
Onze doelstelling is rond kerst in Ierland te zitten, maar precies weten we het nog niet. Komende week wordt dus spannend. Ik heb natuurlijk allerlei mensen gemaild die ook naar Ierland gaan. Er zijn websites genoeg die hun verhaal vertellen, en allemaal zijn ze enthousiast. Ik ook.....

 

De versie van Hanny

Ik was niet gelijk enthousiast over de plannen van Gerard. Maar ook ik was moe van mijn werk, de vele leuke dingen die verplichtingen zijn geworden en de geringe tijd voor spontane acties. Het feit dat we (behalve ons werk) hier niet alles gelijk opgeven (bijv. huis verhuren in plaats van verkopen) stelde mij erg gerust. Ik wil wel de mogelijkheid hebben terug te keren en ons leven hier weer op te pakken.

Wat uiteindelijk de doorslag gaf, was dat we op dit moment op hetzelfde punt in ons leven zaten. Zoeken we naar een andere baan of gaan we dit avontuur aan? Als we het nu niet doen, doen we het nooit meer en dat was het begin van onze onzekere toekomst.......