HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME

Muziek in Ierland is net zo gewoon als bloemen in Nederland.
Het is al jaren een soort uitlaadklep van de Ieren om alle ellende te vergeten.Vooral na de hongersnood midden 19e eeuw werd er troost gezocht bij elkaar in de pub en met muziek.
Tegenwoordig komen horde touristen naar Ierland voor het landschap, maar vooral voor de traditionele muziek. In het hoogseizoen is er in elk dorp wel een kroeg waar Ierse muziek
ges
peeld wordt. Met een gitaar en een banjo kan je al een leuk deuntje maken. Het is helemaal
af als er een Bodhran en een folk viool (fiddle) bij zijn . Een bodhran is een houte ring met
een geitenhuid. Met een klein trommelstokje of kwarstje krijg je er zacht tromgeroffel uit.

Hier in Oughterard waar wij wonen zit een kroeg (Breatnach), waar wij regelmatig te vinden zijn. Hier speeld iedere zaterdagavond Ardvarna, onze lokale band.Pat en Gerard (ik niet) spelen gitaar, mandolien en banjo. Als er weer Nederlanders op bezoek komen spelen ze steenvast het nummer "The Dutchman".

We zijn ook al een paar keer bij een Ierse avond geweest met muziek en dans. Als je in Ierland bent moet je zeker kijken bij zo'n avond. Of bezoek een pub met live muziek. De kans is groot dat er een paar extra muziekanten spontaan komen spelen, met soms heel verrassend goede muziek. Op de volgende pagina heb ik allemaal filmpjes en foto's gezet waar wij geweest zijn .

Klik hier voor meer muziek en filmpjes.